چراغ سبز کمیسیون بهداشت برای تشکیل کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح جمعیت و تعالی خانواده
- چراغ سبز کمیسیون بهداشت برای تشکیل کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح جمعیت و تعالی خانواده
سید محمد پاکمهر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، بر ضرورت رسیدگی به موضوع کاهش نرخ جمعیت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: موضوع جمعیت در راستای سیاستهای مقام معظم رهبری بارها در مجلس مورد بررسی قرار گرفته است چرا که رشد جمعیت روز به روز کمتر و فرزندآوری کاهش یافته و به زیر 1.6 رسیده است.
کاهش نرخ جمعیت زنگ خطری برای کشور در 30 سال آینده است
وی با بیان اینکه کاهش نرخ جمعیت زنگ خطری برای کشور در 30 سال آینده است، افزود: اگر روند کاهش جمعیت تداوم داشته باشد در سالهای آینده با بحران کمبود نیروی کار جوان و کارآمد که موتور محرک اقتصاد و جامعه است، مواجه خواهیم شد. از این رو طرحی در کمیسیون فرهنگی مجلس دهم برای بهبود وضعیت ازدواج، فرزندآوری و افزایش نرخ جمعیتی کشور تدوین شد اما به دلیل بارمالی زیاد برای دولت غیرقابل اجرا بود. از این رو معتقدیم بحث جمعیت نیازمند بررسی همه جانبه در سه بعد فرهنگی، اقتصادی و بهداشت دارد.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مبحث افزایش نرخ جمعیت و فرزندآوری مقولهای سه بعدی است. خانواده برای فرزندآوری بیشتر باید به لحاظ فرهنگی آماده شود، همچنین مسائل جانبی فرزندآوری همانند واکسیناسیون، مراقبتهای بارداری و برنامهریزی در خصصوص شاخصهای بهداشتی نیازمند بررسیهای کارشناسی در حوزه بهداشت درمان و تنظیم خانواده است. از طرفی دلیل اصلی کاهش تمایل خانوادها به فرزندآوری مشکلات اقتصادی و معیشتی است. یقینا اگر خانوادهای از آینده خود و فرزندش اطمینان داشته و حقوقش برای تامین امکانات کافی باشد، به جای یک فرزند، دو فرزند میخواهد.بخش زیادی از مشکلات حوزه جمعیت، طلاق، کاهش تمایل به ازدواج یا فرزندآوری به وضعیت اقتصادی خانوادهها مربوط شده و برای حل آن ابتدا باید اقتصاد را درمان کنیم.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در جلسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای بهبود وضعیت جمعیتی کشور پیشنهاداتی مطرح و مقرر شد برای بررسی بیشتر این موضوع کمیسیون مشترکی از سه کمیسیون اصلی و مرتبط فرهنگی، بهداشت و درمان و اقتصادی برای رسیدگی به طرح جمعیت و تعالی خانواده و بررسی تمامی ابعاد آن، تشکیل شود. این موضوع به زودی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد و در صورت موافقت نمایندگان، کمیسیون مشترکی برای بررسی ویژه و تخصصی مسائل جمعتی تشکیل خواهد شد./
پایان پیام